Thursday, December 30, 2010

kau dekat aku tapi jauh

0
Dulu, sedih sangat bila jauh dengan kau. rasa menyesal sebab mulakan sengketa antara kita. Aku fikir kau memang suka meminggirkan aku bila ada kawan-kawan kau. Aku ambil langkah asingkan diri kalau itu yang terbaik untuk kau dan aku.
Tapi, masa berlalu... Aku mula fikir itu semua salah aku, menghukum kau walaupun kau dah jelaskan keadaan sebenar.
Dan kau dan aku kembali berbaik kemudiannya. Ya, aku bahagia. Setiap detik aku ingatkan diri aku sendiri kebaikan kau. Jadi, kemesraan kembali terjalin.
Hari ni, kau kembali ke perangai lama kau. Ya, memang kau baik orangnya tapi satu aku tak suka (walaupun sebenarnya ada beberapa), kau tak pernah (atau mungkin aku tak sedar) pikirkan tentang aku setiap masa (macam aku selalu terpikirkan kau).
Kau tau tak, setiap cerita gembira dan sedih aku cuma untuk kau. Tapi kau, cerita sedih kau untuk aku, cerita gembira kau untuk orang lain.
Dan hari ni, keputusan kau tak menyebelahi aku. Aku tak dipeduikan macam yang pernah aku rasa suatu masa dulu. Kau dan perangai kau.
Baik, teruskan kau dengan perangai kau tu. Untuk makluman, harini aku menyesal untuk entah untuk kali yang keberapa aku menyesal kerana memilih untuk bergantung kat kau.
Aku akan masih disini tapi aku akan belajar hidup tanpa kau. Biar nanti kau akan sedar kau makin kehilangan aku (sendiri)

Sunday, October 10, 2010

hi blogwalker

0
okay, that is just like nerd post. I hate it. Actually i like to thanks all the blogwalker that had drop by at my page. I'm sorry if i'm not visit your site, that is inpurpose. Its like account suspended or something (I dont know). Plus, i have to get busy with report that i should periodically update with my advisor.

Today, its TenTenTen = my Tension day!!!

And, I'm sorry for what i had done wrong...

Sunday, September 19, 2010

gila farmville

0
Ya, memang aku tengah gila main game farmville kat facebook sekarang ni. Tapi tu tak ber makna aku gila sampai nak meng"edit" gambar ni...






Yang pasti, disebabkan kegilaan aku, aku dah wat pic ni jadi profile pic aku (jangan jeles aa)
nak buat macam mana, aku memang tak suka tayang muka, (hehe) jadi aku taruk la gambar ni. Senang sikit aku nak add jiran ladang baru (kekekeke)
Yep, aku pon tak percaya bila nampak susu ni kat pasaraya tu, terus tangkap cepat-cepat tanpa sempat ejas cahaya bagai. Aku suka nak tayang yang AKU PUNYA picture ni...haha

Monday, September 13, 2010

Raya post

0
I dont know what to say about this raya. Part i like but part of it i'm not liking so much. Its about me, i felt weird thing... So don't like about few things. Why i felt like that, i even don't know.
Somebody that i shouldn't hate ruined my mood from starting Ramadhan, but for Syawal I wish the best. Unfortunately, somebody just sellfish... so i hate him.
I still enjoy my Raya with my schoolmates. I dont like my guest and few other...(hey, what is wrong with you Atiq??).
I'm pretending to be cool...

Monday, August 30, 2010

pengecut

0
Ya, sesetengah orang yang pengecut mungkin akan baling batu, kemudian sorok tangannya. Orang macam ni nampak baik didepan ibarat kata pijak semut tak penyet. Tapi kat belakang, mengumpat lah hobinya (aku la tu), melaga-lagakan orang, cerita itu tak suka, in tak baik... Masa senang tak ingat kawan, kawan mesej tak balas, tapi bila dah susah tahu pula cari balik kawan ni. Sebab dia tau kawan ni tak akan cerita perangai buruk dia, dia tau kawan ni akan simpan rahsia dia. Kalau dia bercerita kat kawan mengumpat dia sah-sah la kena kutuk balik. Sah-sah kena umpat.

Kadang-kadang kita tak sedar yang mana kawan dan yang mana lawan. Tapi bagus juga kalau kita jumpa orang yang macam ni, tak la nanti bila dah tua-tua baru nak jumpa, terkejut beruk macam aku baru jumpa dulu... Frust woo, macam putus cinta je rasanya. Penah jatuh tak? sakit kan? ha, cam tu lah rasanya.

Tahu nak tanganinya? Hm, ini penting tau. Anggap ja tak ada apa-apa yang berlaku, maafkanlah mereka disamping berdoa agar mereka berubah (aku makin berubah, sapa yang mendoakan tu terima kasih ek). Teruskan hidup dengan yakin, akhirnya semua tu akan berakhir macam angin ja (sudah tentu ada sikit parut).

Hm, aku tau sesetengah orang anggap benda ni remeh. Tapi sebenarnya agak parah kalau orang tu jenis tak kuat. Ada hikmahnya kenapa Islam mengharamkan kita mengumpat. Jadi, tinggal-tinggalkan lah hobi yang tak berfaedah tu...

Tuesday, August 24, 2010

mimpi terindah

0


Ye, aku alami mimpi terindah (setakat ini) dalam hidup aku semalam... Aku suka sangat mimpi tu dan kalau boleh aku nak abadikan mimpi ni secara record (kalau boleh...) atau apa-apa ja lah yang boleh membuatkan aku tak lupa mimpi ni.

Mimpi indah ni buat aku kebal pendengaran walaupun dah dikejutkan bangun sahur berkali-kali. Aku bangun sahur harini pukul 5.36 a.m, imsak pulak pukul 5.44 a.m... Tu lah penangan mimpi indah ni.

this guy la yang wat aku rasa bahagia...hak3

I LOVE ISAAC SLADE

Sunday, August 22, 2010

keranamu cicak

0
Alkisahnya berlaku di lampu isyarat. Terasa ada benda bergerak dalam helmet dekat tempat telinga tu. Terus aku bukak helmet nampak ekor dan kaki cicak. Uih, nasib baik aku pakai tudung, kalau free-free ja dapat ciuman percuma @ kalau masuk dalam telinga aku macam mana. Oleh sebab dia lari masuk balik (lagipun, apalah yang aku boleh buat kat situ) + lampu dah nak hijau tu, aku pun terus pakai balik.
Sepanjang perjalanan aku tak selesa. Drive laju2 sebab kalau berhenti aku rasa (dengar) si cicak tu bergerak-gerak. Dalam hati aku banyak perkara negatif muncul. Mustahil tak kalau aku cakap seekor cicak boleh mnyebabkan kemalangan??

Bedah siasat tak berjaya mengenal pasti punca pemandu ini hilang kawalan (kekeke)...


Cicak punca kematian??
Tu adalah antara tajuk akhbar y terlintas kat fikiran aku la... Ada lagi nak tambah? huhu~

Dan cicak tu ada lagi dalam helmet aku ni...apa aku patut buat untuk keluarkan En Cicak ni???

Thursday, August 12, 2010

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

0
Terasa lama tak berblogging. Ya, sepuluh hari agak lama. Hari Khamis malam Jumaat yang lepas aku bertolak ke Melaka. Perjalanan sungguh panjang dan jauh. Naik bas dari rumah ke Bukit Jalil, sampai pukul 5.00++ pagi. Sangat takut bersendirian (rasa menyesal turun BJ). Bertolak ke Melaka Sentral pukul 7 lebih, hm...ada student KBM yang nak jumpa advisor juga (aku tak tegur sebab tak pasti dia kenal ke tak).
Sampai MC, tunggu Wanja (sambil nikmati roti kegemaran), teman dia ke KBM walaupun sebenarnya destinasi aku adalah Lendu. Lepas tu baru ke Lendu. Pukul 3 lebih baru sampai, nak jumpa advisor kejap sangat. Kemudian ke Alor Gajah, tunggu Kak Mell (aku tumpang rumah dia untuk semalam, Thanks Kak Mell). Masa tunggu tu sempat lak terserempak dak KBM tadi (eh, jumpa advisor kat Lendu gak ke?). Tak sempat nak temu ramah (padahal dok sebelah ja) Kak Mell dah sampai. To cut a long story short, esoknya kami ke JomHeboh dan aku menumpang lagi malam tu, tapi tumpang kereta pulak ke Sungai Petani. I like the journey walaupun sebelum bertolak aku ada cakap, "i dont wanna go to Malacca... I hate problems" tapi, semua perkara telah di mudahkan Allah, Alhamdulillah...
Okay, aku nak cakap yang aku dan Kak Mell bukanlah artis (lalala~)



Ni kat tol utara SP


Seronok sangat tak ada kerja ni, rasa nak pergi Melaka lagi tapi bukan senang nak cuti... huhu
Akhir kata, Selamat Menyambur Ramadhan Al Mubarak semua~ happy fasting

Monday, August 2, 2010

ko pe hal??

2
Wah, sempoi tak tajuk post kali ni?? Ah, persetankan itu semua. Ni aku nak habaq dan cerita ni...
Apa yang terlintas kat kepala otak korang dengan keluarga yang besar @ adik beradik yang ramai?? kemungkinan-kemungkinan jawapan adalah,
~meriah
~kecoh
~best
~cemburu sesama adik beradik
~lg?? miskin...huh, miskin???
Ya, ni pengalaman yang baru aku lalui semalam. Aku tak tau kenapa otak manusia ni sangat terpempam sehinggakan dia fikir macam tu. Dah berusia tapi tak berfikiran luas langsung, dan lagi satu... dia sangka dia kelakar. Agaknya betul lah dunia dia kecik.
Aku ada kawan dari Eropah (Dublin, Ireland), bilamana aku cakap famili aku besar, how big? sembilan orang adik beradik, dia cakap sikit. Di Eropah lebih besar familinya.
Miskin? hm...famili aku tak kaya @ senang sangat tapi kami tak merempat. Ayah dan mak aku besarkan kami semua dengan hasil titik peluh diorang sendiri. Ayah aku tak berjudi untuk mendapat duit cepat dan banyak atau mintak Ah Long @ ceti. Ayah aku tak pernah serahkan kami kat orang untuk bela. Apa lagi??
Famili aku bayar untuk api, air dan bakal menyusul, line telefon tetap ke rumah kami. Bukan secara percuma macam orang lain dapat.
Kak aku yang sulung nurse, yang kedua kerja di Bukit Aman dengan lepasan Diploma Kolej Yayasan Melaka dan sekarang buat degree secara part time , yang ketiga kerja di Puchong dengan lepasan degree dari UPM, adik aku sedang belajar kat UiTM Arau sekarang. yang seterusnya lepasan STPM dan belajar sekolah lagi. So, apa yang nampak kesiannya?? Pendidikan kami terjaga.
Hm, mungkin juga famili dia sikit sangat adik beradik, so terkejut la bila dengar sembilan. Oh, yala...dia mana ada anak sebab she's never married. KESIAN!!!

Sunday, July 25, 2010

Hikayat Tok Su 2

0
Dalam perjalanan, tak semena-mena si bongsu hilang kawalan diri. Bagai orang gila Si bongsu melalak, berlari tanpa arah, turun sungai dan macam-macam lagi. Si bongsu sakit, sakit gila mungkin. Tak siapa tahu kenapa. Sebulan si bongsu macam tu tetap tak berubah. Si dara masih bertahan kerana si bongsu yang disayanginya. Mereka tinggal dirumah mereka, berdua. Si Dara masih bertahan. Dalam tempoh itu, dara tak jemu2 berikhtiar untuk suaminya.
Kesabaran Dara ada batasnya, Dara kembali kepangkuan keluarga. Meninggalkan si Bongsu yang gila.
Tiga orang kakak si bongsu terus berikhtiar mengubati si Bongsu. Biarlah cinta Dara beralih, itu tidak penting lagi buat masa genting ini.
Beratus-ratus bomoh dikunjungi, dijemput untuk mengubati si Bongsu. Atau mungkinkah ribu??
Beribu-ribu jugalah wang ringgit dihabiskan. Malah, ada yang cuba mengambil kesempatan. Mengajak si Bongsu tinggal bersama, kononnya untuk merawat sambil menjaga si Bongsu. Lama si Bongsu disana, maka pergilah keluarga untuk bertanya khabar berita. Si Bongsu yang dikatakan berubat menjadi gembala kambing untuk bomoh yang penipu. Dibawa mereka si Bongsu untuk pulang bersama...

(to be continue)

Tuesday, July 20, 2010

Hikayat Tok Su 1

0

Pada satu masa yang lalu, masa yang hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui. Kisah ini terjadi nun di utara Malaysia. Alkisah keluarga kecil, empat beradik sahaja. Yang bongsu, sudah mencecah usia 35 tahun tetapi masih teruna. Bukan kerana tiada pilihan hati, tetapi orang tua yang tak sudi. Tidak berharta tetapi rupanya yang kacak menjadi bualan gadis-gadis desa.

Suatu hari, seorang gadis telah berjaya mencuri hatinya, dari cuma sekadar jelingan manja akhirnya berakhir dengan penyatuan dua hati. Sama cantik sama padan duduk bersanding dipelamin idaman. Bongsu bahagia.

Majlis suci penuh meriah, tak siapa tahu ada yang marah. Entah berapa pasang mata yang cemburu melihat si Dara yang jelita menjadi milik si bongsu yang tak berharta. Syaitan telah menguasai diri si Amarah, yang menghasut untuk bertindak sesuatu.

Malam itu adalah malam pertama si Dara dan si Bongsu. Si Dara menuggu dirumah ibunya, manakala si bongsu sedang bersiap-siap untuk ke rumah si Dara. Dengan hati yang berbunga si bongsu meredah malam. Seorang diri. Dalam perjalanan..........

(to be continue)

Wednesday, July 7, 2010

selamat memandu...

2
Oh, kenapa posting hari ni sangat bosan tajuknya? Biarlah... ada sesuatu yang penting untuk dikongsi dengan pemandu-pemandu kat Malaysia ni.

Aku seorang penunggang motosikal, aku mengaku aku tak pandai sangat dan ada juga buat salah. Tapi aku tak pernah hon2 orang yang buat salah tau.

Sakit hati aku bila di 'hon' padahal bukan salah kita pun. Bawak slow ikut orang depan pun kena hon...Aku stop kat lampu merah pun kena hon. Bodoh la pemandu kereta tu, nak suruh aku langgar lampu merah la tu. Kalau aku kemalangan, salah siapa?? Kau nak bayar aku??

Ada yang keluar simpang mendadak, nak memotong kat selekoh, menghimpit dan macam-macam la. Macam mana entah dapat lesen.

Aku siap tampal sticker P lagi, jadi bagi can la... Tak payah la kalut nak potong. Motor jugak yang sampai dulu nanti (selit2, biasa la).
Akhir kata, memandulah dengan lebih berhati-hati dan Cool.


Sunday, July 4, 2010

pergi3x

0
Benci aku dengan rasa ni...
Dah la dengan ketidakselesaan yang sedia ada
Tambah plak lagi rasa tak selesa
Tolonglah, aku sangat tak suka

Pergilah hai rasa gatal yang menggila...

Serta sakit perut yang kurasa.

Monday, June 28, 2010

Isaac Slade...love!! 2

0
I'm fucking in love with this guy...

he's so cute... He's so funny...

His video kat youtube dah di jelajah, di download, di dengar, di hafal, di ulang-ulang...

It's so long time I didn't sing until then

Aiyok, what to do with this feeling? I wish I could meet him and spending time with him for a day.

Or maybe I could meet someone like him??

He kept me smiling...

Sunday, June 27, 2010

Never say never ~ The Fray

0
never say never

Some things we don't talk about

better do without
just hold a smile
we're falling in and out of love
the same damn problem
together all the while

you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go

picture, you're the queen of everything
as far as the eye can see
under your command
i will be your guardian
when all is crumbling
steady your hand

you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go

we're falling apart
and coming together again and again
we're coming apart
but we pull it together
pull it together, together again

don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go(x2)

Thursday, June 24, 2010

isaac slade...love!!

0

who is Isaac Slade? He is a singer, and i heard his song every night again and again before i sleep. So, i would love to write about him today...

*His real name is Isaac Edward Slade

*He was born on May 26, 1
981 (i always love Gemini, no wonder )

*He is the lead vocalist, main songwriter, pianist and co-founder of Denver-based piano rock band The Fray

*He was born in Denver, Colorado and raised with his family in Denver area

*Attended the Faith Christian Academy in Arvada and later attended University of Colorado Denver

*Start singging when he was 8, and began playing piano at 11 after losing his temporarily his voice

*He wrote his first song when he was 16 and learned to play guitar when he was in high school (salute la sama lu)


*Before forming The Fray, Isaac worked at a Starbucks for 7 years and went to school


*When he was 16 years old he worked in a Christian book store


*Isaac's parents were missionaries


*Isaac has 2 brothers, Micah and Caleb. Caleb nickname is Cable Car [Over My Head (Cable Car)]. Caleb is only a few years younger than Isaac, while Micah is about 10 years younger


*Isaac married Anna on April 16, 2006 in Seattle, Washington (frust.....!!)

*He is the lead vocals and piano for The Fray






p/s: I just love his song and enjoy the voice... his lyrics which contained with strong Christian messages was nothing to do with me (He is now had removed that)

Monday, June 21, 2010

menghampiri kemuncak

0
Ya, hati aku sudah bosan dengan istilah praktikal. Hampir keluar perkataan 'shit' dah...

Aku hari-hari tanamkan benih ceria, tapi kalau hari-hari juga mengadap orang-orang yang macam ni boleh ceria ke?

Kerja kat sini tak sibuk dan tak tension katanya, habis tu pagi-pagi lagi dah buat muka ketat konon-konon sibuk tu kenapa?

It's not my fault. It's not my duty to answer a phone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, June 20, 2010

spoiled my mood lagi

2
Hari ni telah ku tanamkan benih ceria sebelum ke tempat praktikal. Hari berlangsung baik sehinggalah si tikus mondok menunjukkan rupa...

Okay, tipu...

Sehinggalah hampir tiba masa rehat aku ke tandas. Secara kebetulan terserempak dengan senior (ye, senior...) yang terasa ingin menggunakan tandas juga.

Dengan bahasa yang seolah-olah menyalahkan aku, dia berkata...

" Kenapa dengan toilet ni? Awat teruk sangat? "

Aku bertanya kenapa, kalau cebisan2 tisu tu dah lama dah ada (takkan ko baru perasan hari ni atau cuma saja nak menyalahkan aku)

Dengan tak rasa puas hati dia keluar (hampir langgar aku, ces!)

WTH kau senior...hahaha. Adakah selama ini kau tak bermata?

If you can't respect others even they are practical students, dont you think they gonna respect you? I don't think i'm gonna respect you after this, senior... I'm sorry!

Thursday, June 17, 2010

mood:y

0
Hari ini aku bermula hariku dengan ceria sekali kerana hari ini hari terakhir kerja dalam minggu ni. Hari Khamis yang kutunggu. Mak buat nasi lemak dan aku hantam 3 pinggan (kecik je pinggan tu~ngeeeeh3), tu pun tak puas lagi rasanya. Tapi mengingatkan nanti mengantuk kena la stop.

Bila sampai pejabat still rasa santai mantai sebab Khamis selalu memang santai, tapi banyak sangat panggilan hari ni...

Mood jadi tak okay sebab kena tegur pasal jawab telefon (telefon je pon). Pemanggil tanya soalan yang tak tau nak jawab pon nak tunjuk kerek dan kesenioran. I pass it to her, she also dont know how to answer it. Sabar jelah, nasib baik aku sedar aku ni cuma pelatih je.

Monday, June 14, 2010

...

2
Macam jahanam ja supervisor tempat aku praktikal ni. Adat la orang baru belajar, memang la tak tahu. Yang kau tak ajar tu kenapa? Kedekut ilmu? Aku tak buat salah pun, tak tau punca... yang tau nak gelak ja. Benci kau!!!

Sunday, June 13, 2010

adoi....

0
Aku sakit kepala, mungkin sebab lapar...

Serious sangat sakit...

Aku harap aku boleh cuti...

Atau pergi jalan2...

Disini bisa buat aku bertambah sakit...

Bawa jiwaku jauh dari sini...

Dia perlukan rehat...

Thursday, June 10, 2010

praktikal oh praktikal

0
Aku tak tahu la betul ke tak perasaan aku sekarang ni. Macam-macam ada tapi yang pasti aku tak suka kehidupan sebagai seorang budak praktikal.

Bukannya apa, aku tak suka perasaan serba salah bila buat silap, perasaan bersalah bila tak ada kerja, perasaan bersalah bila tak dapat membantu bila keadaan kalut-kalut...

Dan paling aku tak suka bila rakan-rakan pejabat memandang menyampah... err, sebenarnya ada lagi 1, perasaan bila budak praktikal menjadi bualan rakan-rakan pejabat.

Macam mana kalau mereka mengutuk kelembapan aku?? Huhu, sedih!!

[+] Atiq, kau perperasaan negatif lagi...

[ -] Aku tak merancang untuk menjadi lembab... maaf...

[+] Sentiasa berfikiran positif dan matang, cuba fokus dan berdikari.... InsyaAllah akan berjaya

[ -] Aku akan cuba....

[+] Bagus....(^,^)


Aku harap mana-mana kampeni yang ambil budak praktikal tu maafkanlah diorang. Diorang tak biasa lagi tu, janganlah pandang jijik..eh, jangan pandang tak suka @ kata lembab. HUHU

Thursday, June 3, 2010

bila dia menjengah...

0
Aku rindu pada dia yang sangat manis dimata aku. Senyuman bergaya penuh memikat. Tekun bekerja tapi ceria. Adakah dia juga sama?
Aku rindu pada dia yang nampak ikhlas dimata aku. Entah kenapa tapi rasa sangat teruja dengan senyumannya. Adakah dia ternantikan aku?
Aku rindu pada dia yang penuh ilmu didada. Setiap ucapannya aku suka. Sangat manis bila bicara. Sangat memikat hati wanita. Adakah benar apa yang dikata?
Aku rindu pada ketiganya... tapi paling aku rindu adalah satu masa yang aku miliki semua..

Thursday, May 13, 2010

minat tanpa bakat

0
Hm, sesetengah orang memang dilahirkan tanpa bakat (contohnya menari, etc). Tapi mempunyai minat yang mendalam dalam sesuatu perkara tu. Padahal, dia tak ada bakat.

Macam aku, aku tak ada bakat dalam hal ni (tak nak cakap, malu) tapi aku kadang-kadang tersedar walaupun lambat sedar. Itu pun dah terlambat, sebab memang tak akan berulang lagi hal seperti tu.

Macam hari ini, yang aku sedar dua kali aku terlepas peluang tu. Memang tak akan berulang. Itu yang aku sedar, yang aku tak sedar, aku tak pasti. Termenung sekejap aku bila terlepas pandang. Ish!!

Dan satu cerita yang lainnya tentang tak ada bakat juga, tapi minat tu memang ada. Kerap kali dapat kesan la bila sedang berhobi. Kalau nak mengumpat tu lebih kurang macam ni...

Eh, kamu tak online YM ye?

Tidak, malas lah. kamu kenapa tak on chat dekat Fbook?

Em, aku tak on chat la pula. Aku memang selalu offline...

Dan perbualan itu berlangsung ketika masing-masing sedang mengadap sesama sendiri.

Pernah tak korang terpandang kes yang macam ni;

seorang ni sibuk dengan kusyuk baca mesej ditangan orang lain, sedangkan orang tu pura-pura bagai tak ada apa berlaku?

Ataupun bila suara dia lah sekuat-kuat alam tapi tetiba jadi slow?

Ataupun tetiba topik yang dibincangkan bagai dah lama dibincangkan, tapi orang lain terpingu-pingu?

Mungkin juga yang lebih kurang macam ni;












em...pikir lah sendiri!!!


Saturday, May 8, 2010

i need a rest

0
i'm feel so tired lately, this week is the worse week ever (no comment). Tired thinking of money (but its okay now), thinking about my exam (so bad, no preparation), about him..

Aku tak tau kenapa tak ada mood langsung untuk belajar. Mungkin kerinduanku yang teramat. Hai, entahlah...

Andai kata aku menjadi pengulang yang setia, maafkanlah aku kerana tak berusaha sebaiknya. Tapi aku berjanji, masa tu aku akan dapatkan GPA 4.00... Maaf kawan-kawan kalau tak dapat Konvo sama-sama.

Terima Kasih Dayah kerana bagi dorongan, sekarang aku dah rasa okay sikit. Aku pasrah disamping berdoa. semoga semua yang berlaku adalah yang terbaik untuk aku.

About him, thank you coz always make me smile. And for the hugs and kisses (through yahoo messenger, okay)... for every words from you that make me smile... and for everything.

Tomorrow is a Mother's Day, I hope my mom is okay...

" Ya Allah, terima kasih kerana telah kurniakan aku seorang mak yang baik. Aku bersyukur padaMu, Ya Allah... aku berdoa padaMu semoga dia sihat sejahtera dan berbahagia selalu. Semoga apa yang diimpikan ibuku tercapai... aku berdoa padaMu, semoga aku dapat membalas segala jasanya, Ya Allah... berilah aku peluang itu, dan semoga aku tak lupa diri selepas senang...
Ya Allah, Engkau peliharalah ibuku dalam setiap apa jua yang dilakukannya. Amen. "

Popular Posts