Friday, June 19, 2009

working experience

3
this is my first experience on working, i'm a little bit exciting actually. hm, perasaannya sama seperti berniaga pada hari kantin sekolah, hahahaha.... seronok, langsung tak rasa letih, cuma lenguh kaki sebab berdiri. aku dan haynee tak lepaskan peluang untuk buka laptop oni yang aku bawak untuk main game "farm frenzy', haynee yang mulanya tak faham game tu dah jadi ketagihan. kami jugak tak lepaskan peluang untuk cek internet signal kat situ. sungguh mengujakan sebab kat situ memang ada signal internet yang kami boleh jelajahi begitu sahaja. kami pun tak melepaskan peluang. hm, kat atas ni lak gambar macam mana mini donut ini diproses, ada jugak pelancong yang datang beli donut untuk tengok teknologi mesin ini. tak kurang juga penduduk tempatan yang turut terpegun. kami lebih kurang dikagumi oleh pelanggan kerana ada mesin yang canggih, masih muda remaja disamping high tech sebab ada laptop di kiosk kecil kami (walaupun sebenarnya cuma pekerja, boss tak ada) seperti kami ini usahawan muda. prospek pelanggan adalah kanak2, sebab diorang seakan-akan tak senang duduk selagi tak dapat. ada jugak yang mengulang datang beli.



this is me and haynee after sue and onish arrive because haynee punye nset tak dapat transfer gambar kerana tak bawak kabel..(arini plak yang tak bawaknye..)


me as cashier, also good in goreng dougnuts... and melayan pelanggan


my first salary.................. huhhuhuhuhu, my face look very bad...
da comot2, baju dah kena adunan tepung, muka melekit, tudung senget2 dan sebagainya...

3 comments:

ikaLiN bEst said...

huhu..cam best jerk..

kang ak keje ngan korang la plak..

ehehe

nurul_atiqah said...

nk pengalaman kerja lagi laaaaaa

ZieSalikan said...

mmg best klu keje mcm nie sbenarnya....

Popular Posts