Monday, June 8, 2009

kebahagiaan sebenar

2
minggu ni akan menjadi minggu yang sibuk rasanya. sue dan aku perlu menyiapkan tugasan kerja yang telah diberikan oleh pensyarah kami dan perlu dihantar pada hujung minggu ini. pehhhg... ditambah pula esok ada kuiz dan aku perlu bertungkus lumus mengulangkaji pada malam ini. bila lagi aku ada kelapangan untuk menyiapkan tugasan aku kalau bukan esok. terpaksa la, tiada pilihan aku untuk memilih. aku bersyukur juga kerana tidak perlu memilih seperti haynee, mesti beliau pening untuk memilih samaada untuk sambung belajar atau terus kerja. sebut pasal shukur ni, aku tertanya-tanya juga kemana hilangnya shukur kerana aku tidak berjumpa lagi dengan beliau sejak intersesi ini bermula.
sekarang, aku bahagia bila aku mula bersyukur dengan apa yang aku ada. walaupun aku bukanlah sempurna. aku mula sedar, apa yang lebih penting adalah ksederhanaan seperti yang diajarkan oleh ISLAM..
akhir sekali, aku bersyukur kerana masih lagi dikurniakan oleh Allah swt kewarasan akal fikiran untuk aku terus mununtut ilmu. aku harap dapat menjadi insan yang berjaya disamping tidak melupakan jasa kedua ibu bapaku dan tidak lupa juga untuk membalas jasa mereka.

2 comments:

Anonymous said...

kita memilih kerana terpilih..hahaha

nurul_atiqah said...

ye la, haynee kn insan bertuah... that's why we love you... mcm uncle eric choo ckp kite teman sejati

Popular Posts